TONHALSALÁTA(mérsékelt fehérje, konyhasó, foszfor és kálium tartalmú változat)
Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 1 fej saláta/ 1 csomag zöldsaláta keverék
- 120 g [30 g] tonhalkonzerv
- 200 g [50 g] fehérjeszegény penne tészta vagy maximum 7 g fehérje tartalmú gluténmentes penne
- 120 g [2 evőkanál] csemegekukorica
- 1 csokor cseresznyeretek
- 1 db keményre főzött tojás
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál light majonéz
- 1 citrom leve
Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, a tonhalat szűrőkanálba tesszük hagyjuk, hogy lecsepegjen majd elkeverjük a majonézzel. A kukoricát előfőzzük. A tésztát roppanósra („al dente”) főzzük, olívaolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A tojást keményre főzzük. A hozzávalókat salátás tálba vagy mélytányérba halmozzuk. Közvetlen tálalás előtt meglocsoljuk citromlével, reszelt tojással díszítjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 334 kcal
szénhidrát: 48 g
rost: 4 g
zsír: 9 g
fehérje: 14 g
energia: 334 kcal
szénhidrát: 48 g
rost: 4 g
zsír: 9 g
fehérje: 14 g
Комментариев нет:
Отправить комментарий