Finom pontyszeletek
Hozzávalók 4 adaghoz
- 60 dkg ponty
- 1 db citrom
- 4 dkg light margarin
- 1 kk. zúzott fokhagyma
- 0.5 dl fehérbor
- 1 cs. kapor
- só
- bors
A fél citrom levét kinyomjuk, és bedörzsöljük vele a négy halszeletet. A többi citromot vékonyan felkarikázzuk. Kimargarinozunk egy tűzálló tálat, a halszeleteket besózzuk, megborsozzuk, a fokhagymapéppel megkenjük. A tűzálló tál aljára fektetjük a szeleteket, meglocsoljuk száraz fehérborral, tetejére szórjuk az apróra vágott kaprot, rátördeljük a maradék margarint, alufóliával lefedjük, a sütőben készre pároljuk. Miután kivettük a sütőből, tanácsos még körülbelül 3 percig lefedve pihentetni. A kész halszeleteket tálra tesszük, megöntözzük a saját levével, salátalevelekkel, paradicsommal, citromkarikákkal díszítjük.
Energia: 299.6 kcal
Szénhidrát: 7.2 g
Fehérje: 25.9 g
Zsír: 17.5 g
Szénhidrát: 7.2 g
Fehérje: 25.9 g
Zsír: 17.5 g
Комментариев нет:
Отправить комментарий